Zwarte Treurbeuken kopen

Misschien wilt u Zwarte Treurbeuken kopen, dan vindt u op deze pagina de benodigde informatie omtrent de verzorging, standplaats en oorsprong.  

De Zwarte Treurbeuk of, de Fagus sylvatica 'Black Swan’, is met zijn lengte van ongeveer 12 tot 15 meter, een relatief kleine beukensoort. De zwarte treurbeuk is een smal opgaande treurboom en de stam kan een breedte tussen de 3 en 4 meter bereiken. De kale, donkerbruine twijgen hangen erg naar beneden. De glanzende, 4 tot 9 cm ovale tot eivormige bladeren zijn donker roodbruin, zo donker dat ze van een afstand zwart lijken. Het blad is licht behaard en gegolfd. In de herfst worden de bladeren oranje tot roodbruin van kleur en komen de eetbare vruchten aan de boom. Dit zijn kleine bruingroene nootjes, omhuld door een stekelig napje. De bast van de zwarte treurbeuk is glad met een groengrijze kleur. De bloeitijd van de Black Swan valt in de maanden april en mei. Er komen dan kleine, onopvallende, geelgroene bloemetjes aan de boom.

De standplaats van de beuken is bij voorkeur op een kalkrijke, humusrijke en leemachtige bodem. Deze grond dient licht vochtig, waterdoorlatend en voedselrijk te zijn. De pH-waarde van deze bodem is daarbij niet van belang.  De Black Swan is zeer geschikt als een solitaire boom en staat graag op een plek met half schaduw.

De Black Swan wordt vaak verward met de Fagus Sylvatica ‘Purple Fountain’, deze zijn dan ook nagenoeg identiek. Het verschil is te vinden in de bladeren, het blad van de Black Swan is groter. Een andere soortgelijke boom is de Fagus Sylvatica ‘Purpurea Pendula. Het grootste verschil is dat deze sterker treurt dan de Black Swan.

De Black Swan is rond 1960 gekweekt door boomkwekerij M. Van den Oever & Zonen uit Haaren. De boom werd geselecteerd uit het zaaisel van de Fagus Sylvatica ‘Purpurea Pendula’, de rode treurbeuk. De sterk op de Black Swan gelijkende Purple Fountain is naar vermoeden uit hetzelfde zaaisel geselecteerd. Deze is echter in Boskoop beland, bij F.J. Grootendorst & Zonen.

Een Zwarte Treurbeuk bestellen of in onze kwekerij bekijken in Wintelre

Wilt u deze of andere beuken kopen? Dan helpen wij u graag verder. In onze kwekerij vindt u een groot aanbod aan diverse beuken. Bestel uw Zwarte Treurbeuk telefonisch of per mail of maak telefonisch een afspraak om onze kwekerij te bekijken. Zo kunt u inspiratie opdoen en kunt u met eigen ogen zien welke beuk het beste bij u past. Wanneer u bij ons een Zwarte Treurbeuk koopt, kunt u er van uitgaan dat wij u voorzien van het juiste advies om uw beuk te planten en hoe u deze het beste kunt onderhouden. U kunt ons bereiken door te bellen naar 06 - 81 92 73 34 of te mailen naar info@beukenkwekerij.nl.

Bekijk ook

Varenbeuken kopen | Groene Treurbeuken kopen | Leibeuken kopen