Groene Treurbeuken kopen

Misschien wilt u Groene Treurbeuken kopen, dan vindt u op deze pagina de benodigde informatie omtrent de verzorging, standplaats en oorsprong.  

De Groene Treurbeuk of de Fagus Sylvatica 'Pendula’, is een decoratieve boom en kan een hoogte bereiken van 20 tot 25 meter met een leeftijd van 150 tot 200 jaar. Het is een breed uitgroeiende beukensoort met golvend opgaande takken. De zijtakken zijn slap en hangen daardoor loodrecht naar beneden, bij een oudere boom kunnen deze tot aan de grond reiken. De boom vraagt veel ruimte om te groeien en dient daarom solitair geplant te worden. De eerste jaren gaat deze groei wat traag, later wordt deze krachtiger.

De zachte schors is glad en grijs van kleur. De ovale tot eivormige bladeren zijn 4 tot 10 cm groot. Jonge bladeren zijn glimmend groen, in de herfst kleuren deze bruingeel. De Groene treurbeuk bloeit met kleine, onopvallende bloemkatjes die in de herfst worden opgevolgd door 1 tot 2 cm grote nootjes in een borstelvormig napje. 

De Pendula staat graag op een vochtige, waterdoorlatende grond en op een plek met veel zon of halfschaduw. De boom hoeft niet echt gesnoeid te worden, in het voorjaar of in de zomer kunnen de lange scheuten ingekort worden om de vorm van de boom te behouden.

Treurbeuken zaaien levert zelden nieuwe zaailingen op. Een tak van een treurbeuk wordt geënt op de onderstam van een gewone beuk in de hoop dat hier een nieuwe treurbeuk uit voort komt. Er is ooit een aantal beuken gevonden met hangende takken welke zijn vermeerderd. Hieruit zijn drie groene treurbeuken ontstaan en één met rode bladeren. De eerste Fagus Sylvatica Pendula werd beschreven in 1836 door Engelsman George Loddiges, van de gelijknamige kwekerij in de buurt van London.

Een Groene Treurbeuk bestellen of in onze kwekerij bekijken in Wintelre

Wilt u deze of andere beuken kopen? Dan helpen wij u graag verder. In onze kwekerij vindt u een groot aanbod aan diverse beuken. Bestel uw Groene Treurbeuk telefonisch of per mail of maak telefonisch een afspraak om onze kwekerij te bekijken. Zo kunt u inspiratie opdoen en kunt u met eigen ogen zien welke beuk het beste bij u past. Wanneer u bij ons een Groene Treurbeuk koopt, kunt u er van uitgaan dat wij u voorzien van het juiste advies om uw beuk te planten en hoe u deze het beste kunt onderhouden. U kunt ons bereiken door te bellen naar 06 - 81 92 73 34 of te mailen naar info@beukenkwekerij.nl.

Bekijk ook

Varenbeuken kopen | Zwarte Treurbeuken kopen | Leibeuken kopen