Bruine beuken kopen

Wilt u Bruine beuken kopen? Dan bent u bij Beukenkwekerij van Ham uit Wintelre op de juiste plek. In ons assortiment vindt u diverse beuken van zeer goede kwaliteit. Als Bruine beuk kunnen wij u de volgende soorten aanbieden; Fagus sylvatica Atropunicea en Fagus sylvatia Fagus Sylvatica Riversii. Verder kunnen wij elke gewenste beuk leveren en adviseren u over de aanschaf, het planten en het onderhoud.

Fagus sylvatica Atropunicea

De Bruine beuk of Fagus Sylvatica Atropunicea, kan een hoogte bereiken van 30 meter. De gladde, zachte bast is grijs van kleur en het ovale blad van 4 tot 9 cm groot is bruinrood van kleur met lichte beharing op de jonge bladeren. In april en mei bleien er kleine opvallende bloemkatjes aan deze beuk, welke in de herfst worden opgevolgd door kleine beukennootjes van 10 tot 20 cm groot. Gedurende de winter blijft het grootste gedeelte van het dorre blad hangen waardoor deze boom ook in de winter de tuin van privacy kan voorzien.

Deze beuk heeft het liefst een standplaats op een humusrijke, goed doorlatende en niet te natte bodem. De Atropunicea is matig windbestendig en kan een plek in de schaduw goed verdragen.

Fagus Sylvatica Riversii

De Fagus Sylvatica Riversii, ook wel bruine beuk of zwarte beuk genoemd, is een langzaam groeiende boom die een maximale hoogte van 30 meter kan bereiken met een doorsnede van 15 meter. De ovale, glanzende, zwartbruine bladeren zijn met hun ca. 12 cm relatief groot in vergelijking met andere beukensoorten. Tot diep in de herfst blijft het blad op kleur. In mei bloeit de boom met onopvallende bloemkatjes, die rond september gevolgd worden door kleine beukennootjes in borstelvormige napjes. De Riversii heeft een redelijk open kroon en laat daardoor in tegen stelling tot de gewone beuk nog licht door.

De Riversii geeft de voorkeur aan een standplaats op een kalkrijke, vochtige, maar goed doorlatende, humusrijke bodem. Een plek in de volle zon geeft de mooiste kleuren, enige schaduw wordt echter ook goed verdragen.

Een Bruine beuk bestellen of in onze kwekerij bekijken in Wintelre

Wilt u deze of andere beuken kopen? Dan helpen wij u graag verder. In onze kwekerij vindt u een groot aanbod aan diverse beuken. Bestel uw Bruine beuk telefonisch of per mail of maak telefonisch een afspraak om onze kwekerij te bekijken. Zo kunt u inspiratie opdoen en kunt u met eigen ogen zien welke beuk het beste bij u past. Wanneer u bij ons een Bruine beuk koopt, kunt u er van uitgaan dat wij u voorzien van het juiste advies om uw beuk te planten en hoe u deze het beste kunt onderhouden. U kunt ons bereiken door te bellen naar 06 - 81 92 73 34 of te mailen naar info@beukenkwekerij.nl.

Bekijk ook

Groene Zuilbeuken kopen | Zwarte Treurbeuken kopen | Varenbeuken kopen