Rode Zuilbeuken kopen

Wilt u Rode Zuilbeuken kopen?  Dan bent u bij Beukenkwekerij van Ham uit Wintelre op de juiste plek. In ons assortiment vindt u diverse beuken van zeer goede kwaliteit voor het aanleggen van uw tuin. Als rode zuilbeuk kunnen wij u de volgende soorten aanbieden: Fagus sylvatia Dawyck Purple, Fagus sylvatica Rohan Obelisk en Fagus sylvatica Atropunicea in zuilvorm geknipt. Verder kunnen wij elke gewenste beuk leveren en adviseren u over de aanschaf, het planten en het onderhoud.

Fagus Sylvatica Dawyck Purple

De Dawyck Purple of Rode Zuilbeuk, is een smalle zuilvormige boom met paarsrode bladeren. Deze boom wordt vaak als haag gebruikt omdat deze een goede bladdichtheid heeft en tot een hoogte van 10 meter kan groeien. Een solitaire boom kan tot 30 meter hoog worden. In de herfst groeien er kleine beukennootjes aan de Dawyck Purple. Deze beuk heeft het liefst een standplaats op een kalkrijke en goed vochtige bodem. Dit is bij voorkeur een zonnige plek zonder directe bestraling van de stam.

Fagus sylvatica Rohan Obelisk

De Rohan Obelisk of Rode Zuilbeuk, groeit recht omhoog en kan 15 meter hoog worden. De Rohan Obelisk is geselecteerd uit zaailingen van de Fagus sylvatica Dawyck en heeft daar zijn zuilvormige groeiwijze aan te danken. Het bruinrode blad van deze beuk is 4 tot 10 cm groot en heeft een smalle vorm met diepe insneden. De boom heeft een onopvallende bloeiwijze in de maand mei en krijgt in de herfst kleine beukennootjes in een borstelvorming napje aan zijn takken. Deze beuk heeft het liefst een standplaats op een goed doorlaten, niet te natte, humusrijke bodem. Dit is bij voorkeur een zonnige plek met schaduw.

Fagus sylvatica Atropunicea

De Atropunicea of Bruine Beuk, kan een hoogte bereiken van 30 meter. De gladde, zachte bast is grijs van kleur en het ovale blad van 4 tot 9 cm groot is bruinrood van kleur met lichte beharing op de jonge bladeren. In april en mei bleien er kleine opvallende bloemkatjes aan deze beuk, welke in de herfst worden opgevolgd door kleine beukennootjes van 10 tot 20 cm groot. Gedurende de winter blijft het grootste gedeelte van het dorre blad hangen waardoor deze boom ook in de winter de tuin van privacy kan voorzien. Deze beuk heeft het liefst een standplaats op een humusrijke, goed doorlatende en niet te natte bodem. De Atropunicea is matig windbestendig en kan een plek in de schaduw goed verdragen.

Rode Zuilbeuken online kopen of bekijken in onze kwekerij in Wintelre

Wilt u deze of andere beuken kopen? Dan helpen wij u graag verder. In onze kwekerij vindt u een groot aanbod aan diverse beuken. Bestel uw Rode Zuilbeuk telefonisch of per mail of maak telefonisch een afspraak om onze kwekerij te bekijken. Zo kunt u inspiratie opdoen en kunt u met eigen ogen zien welke beuk het beste bij u past. Wanneer u bij ons een Rode Zuilbeuk koopt, kunt u er van uitgaan dat wij u voorzien van het juiste advies om uw beuk te planten en hoe u deze het beste kunt onderhouden. U kunt ons bereiken door te bellen naar 06 - 81 92 73 34 of te mailen naar info@beukenkwekerij.nl.

Bekijk ook

Groene Zuilbeuken kopen | Zwarte Treurbeuken kopen | Varenbeuken kopen