« tuinmest van organische (koe) mest»

Gepubliceerd op 21-02-2022

beukenmest en tuinmest

Sinds kort bieden wij een organische meststof aan welke voor een groot gedeelte bestaat uit koemest. In plaats van organische bemesting in korrelvorm, zoals omschreven op onze webpagina bemesting, is deze tuinmest een heel mooi en relatief goedkoop alternatief voor het bijmesten. Door rondom uw bestaande beukenhaag, en ook andere beplanting,  een laagje van deze meststof uit te strooien zullen uw planten beter gaan groeien en vooral ook weerbaarder worden tegen ziekten en plagen. Het stimuleert het bodemleven en brengt voeding in uw bodem die op een natuurlijke en geleidelijke wijze ten goed komt aan uw beuken of andere planten. Ook voor het bijmesten van uw bestaande gazon is deze meststof zeer geschikt

De Ecotop Koemest is een duurzame en goedkope oplossing voor onderhoud en voeding van uw tuin.  Uiteraard kunnen wij u op maat adviseren omtrent de dosering van deze meststof.

Voor het aanbrengen van deze meststof rondom uw bestaande beukenhaag kunnen wij u als vuistregel de volgende dosering adviseren: Heeft u een plantstrook van ± 50 cm breed dan 1 zak (45 liter) over 30 strekkende meter uitstrooien. Heeft u een plantstrook ± 1 meter breed dan 1 zak (45 liter) over 15 strekkende meter uitstrooien. 

Na het uitstrooien met handcultivator of hark heel lichtjes onder werken waarbij een gedeelte van de mest best zichtbaar mag blijven.

Bij bemesten over uw gazon is het aan te bevelen om net voor een regenbui uit te strooien. Advies om 1 zak op 15 vierkante meter te gebruiken voor gazon bemesting.

Voor bemesten c.q. onderhoud van uw gehele tuin adviseren wij om 1 zak per 30 vierkante meter uit te strooien. Al na enkele weken zult u merken dat uw tuin er frisser en gezonder bij ligt met  meer kleur in uw bloemen.

Naast de Ecotop Koemest kunnen wij ook de Ecotop Solide aanbieden. Ook deze meststof bestaat voor een groot gedeelte uit koemest waar nog wormenmest, lavameel en microorganismen aan zijn toegevoegd. De Ecotop Solide is rijk aan voedingsstoffen en sporenelementen. Deze meststok adviseren wij te gebruiken bij de aanleg van uw tuin c.q. beplanting.

Het is nu een heel goede tijd om uw tuin bij te bemesten omdat er in uw tuinbodem al heel veel activiteiten op gang zijn die zullen profiteren van deze organische bemesting.

Na het aanbrengen van  deze organische mest oogt uw tuin al snel op zijn best.

504-341-699-ecotop-koemest-1645473042.jpg
505-973-300-Ecotop-solide-1645473047.jpg