Beukenhaag

Misschien overweegt u om een beukenhaag te planten, dan vindt u op deze pagina de benodigde informatie omtrent de verzorging, standplaats en oorsprong.  

De beuk of Fagus Sylvatica, kan zowel als vrijstaande boom als in een beukenhaag geplant worden. Beukenhagen worden al gebruikt sinds er sprake is van tuinkunst in Europa. Deze hagen worden veel geplant als tuinafscheiding, zowel een beukenhaag laag (vaak in voortuinen) als zichtafscheiding in hoge vorm (vaak achtertuinen). Een beukenhaag wordt ook gebruikt om minder fraaie objecten aan het oog te onttrekken, rondom bijvoorbeeld kliko's, composthopen e.d. Ook worden beukenhagen toegepast als achtergronddecor voor de opstelling van beelden in de tuin, om zichtlijnen letterlijk te lijnen en om de tuin die beslotenheid te geven waardoor het predicaat 'tuinkamer' op z'n plaats is. Zogenaamde blokbeplanting van beuken in een vierkant of rechthoekige oppervlakte passen heel goed in een strak tuinontwerp. Een beuk laat zich goed in vorm snoeien of knippen waardoor er zowel verticale ornamentale sculpturen als strak geschoren hagen en wanden van gemaakt kunnen worden. 

De beuk of beukenhaag behoudt in de winter zijn blad en wordt daarom  ook wel de bladhoudende beuk genoemd. De herfstkleur van de beuk is intens en varieert van zwavelgeel naar bruinrood. De verdorde bladeren blijven de hele winter behouden en geven de beukenhaag in dat seizoen een mat bruine tot oranjebruine terracottakleur. Dat is niet alleen erg fraai, maar een volgroeide beukenhaag behoedt de tuin en het huis ook in de winter tegen inkijk. In april, een tweetal weken voor de bloeitijd wanneer er nieuwe blaadjes te voorschijn zullen komen, waait de voorjaarsbries de droge beukenblaadjes uit de haag. Ongeveer in de laatste week van april lopen beukenhagen snel uit, al kan dat tijdstip voor elk beukenplantje afzonderlijk wel enig verschil vertonen. Voor het onderhoud van haagbeuken is een goede bemesting van belang om de kleur van het blad mooi te houden. Er bestaat ook een rode beukenhaag variant, de Fagus Sylvatica Purpurea. Behalve de dieprode tot paarsachtige kleur heeft deze dezelfde eigenschappen als de groene haagbeuk.

Een Beukenhaag bestellen of in onze kwekerij bekijken in Wintelre

Wilt u deze of andere beuken kopen? Dan helpen wij u graag verder. In onze kwekerij vindt u een groot aanbod aan diverse beuken. Bestel uw Beukenhaag telefonisch of per mail of maak telefonisch een afspraak om onze kwekerij te bekijken. Zo kunt u inspiratie opdoen en kunt u met eigen ogen zien welke beuk het beste bij u past. Wanneer u bij ons een Beukenhaag koopt, kunt u er van uitgaan dat wij u voorzien van het juiste advies om uw beuk te planten en hoe u deze het beste kunt onderhouden. Benieuwd naar de prijs van onze beukenhagen? Kijk op onze prijzen pagina. U kunt ons bereiken door te bellen naar 06 - 81 92 73 34 of te mailen naar info@beukenkwekerij.nl.

Bekijk ook

Varenbeuken kopen | Zwarte Treurbeuken kopen | Haagbeuken kopen