Haagbeuken kopen

Misschien wilt u Haagbeuken kopen, dan vindt u op deze pagina de benodigde informatie omtrent de verzorging, standplaats en oorsprong.  

De Haagbeuk of de Carpinus betulus hoort bij de berkenfamilie, de Betulaceae, en niet bij de beukenfamilie, de Fagus Sylvatica, zoals vaak gedacht wordt. Een Haagbeukenhaag verliest in het najaar zijn bladeren, nadat deze van diepgroen naar geelgroen zijn verkeurd. Op dat moment worden de kronkelige stammetjes weer zichtbaar. Tijdens de winter geeft de haagbeukenhaag daardoor meer doorkijk dan een beukenhaag. Ook kan de Haagbeuk beter tegen wisselende waterstanden en overleefd daardoor beter op een kleiachtige bodem. Waar een gesnoeide beuk 's winters de dode, bruine bladeren laat hangen, is de Haagbeuk min of meer kaal.

De Haagbeuk was tien miljoen jaar geleden al een inheemse soort in Europa. Later is deze ook naar andere werelddelen geëxporteerd. Haagbeuken kunnen bij solitaire planting een hoogte van 15 tot 20 meter bereiken. De bast en kale takken hebben een grijsachtige kleur. De stam is, in tegenstelling tot de meeste andere bomen, niet cirkelvormig maar sterk onregelmatig. Hierdoor lijkt deze uit meerdere stammen opgebouwd. De haagbeuk kan goed gesnoeid worden en is daardoor zeer geschikt als haagplant.

De ovale of eironde bladeren hebben een dubbel gezaagde rand, een ronde of hartvormige onderzijde en een toegespitste top. De mannelijke en de vrouwelijke bloemen komen bij de Haagbeuk op dezelfde plant voor, dit wordt ook wel ‘eenhuizig’ genoemd. De boom bloeit in april en mei en in die maanden wordt het stuifmeel door de wind verspreid. De vrucht is een afgeplatte noot die is gevuld met ongeveer 65 milligram bruingroen zaad en is omhuld met drie langwerpige slippen, waarbij de middelste slip duidelijk langer is dan de andere twee.

Een Haagbeuk bestellen of in onze kwekerij bekijken in Wintelre

Wilt u deze of andere beuken kopen? Dan helpen wij u graag verder. In onze kwekerij vindt u een groot aanbod aan diverse beuken. Bestel uw Haagbeuk telefonisch of per mail of maak telefonisch een afspraak om onze kwekerij te bekijken. Zo kunt u inspiratie opdoen en kunt u met eigen ogen zien welke beuk het beste bij u past. Wanneer u bij ons een Haagbeuk koopt, kunt u er van uitgaan dat wij u voorzien van het juiste advies om uw beuk te planten en hoe u deze het beste kunt onderhouden. U kunt ons bereiken door te bellen naar 06 - 81 92 73 34 of te mailen naar info@beukenkwekerij.nl.

Bekijk ook

Varenbeuken kopen | Zwarte Treurbeuken kopen | Beukenhaag

Haagbeuk2.png