Rode Treurbeuken kopen

Wilt u Rode Treurbeuken kopen? Dan bent u bij Beukenkwekerij van Ham uit Wintelre op de juiste plek. In ons assortiment vindt u diverse beuken van zeer goede kwaliteit. Als Rode Treurbeuk kunnen wij u de volgende soorten aanbieden: Fagus sylvatica Rohan Red Weeping, Fagus Sylvatica Purpurea Pendula en Fagus Sylvatica Purple Fountain. Verder kunnen wij elke gewenste beuk leveren en adviseren u over de aanschaf, het planten en het onderhoud.

Fagus Sylvatica Rohan Red Weeping

De Fagus Sylvatica Rohan Red Weeping is een klein blijvende treurbeuk met een volwassen hoogte van maximaal 3 meter. De bruinrode bladeren hebben gegolfde randen en zijn 2 tot 5 cm lang. Deze bladeren zijn tot in het najaar donker gekleurd. De boom groeit tamelijk langzaam en de takken zijn minder bros dan die van de cultivar 'Purpurea Pendula'

Deze zeldzame treurbeuk is een kruising tussen Fagus sylvatica 'Purpurea Pendula' en F. sylvatica ‘Rohanii'. Hij werd in 1994 voor het eerst gekweekt door Boomkwekerij André van Nijnatten BV uit Zundert. In datzelfde jaar wonnen zij met hun kleine Rode treurbeuk de gouden medaille bij Plantarium.

Fagus Sylvatica Purpurea Pendula

Fagus sylvatica Purpurea Pendula is een zeer traag groeiende en klein blijvende rode treurbeuk. De takken van deze beuk groeien breeduit, wat een kenmerkend verschil geeft ten opzichte van de smal blijvende Fagus sylvatica Purple Fountain. De hoofdtakken groeien naar beneden gebogen en jonge twijgen hangen los naar beneden. Omdat deze beuk geen opgaande en doorgaande takken maakt is noodzakelijk om te enten op de onderstam. Hierbij wordt een deel van een plant, de ent, vastgemaakt op een de onderstam van een andere plant.

De ovale bladeren zijn 4 tot 10 cm groot en hebben een dieprode en glanzende kleur in het voorjaar. In de herfst krijgt het blad een oranjebruine kleur waarna deze in de winter van de boom vallen. De Purpurea is geschikt als solitairboom voor de kleinere tuinen.

Fagus Sylvatica Purple Fountain

Fagus sylvatica Purple Fountain is een smal groeiende en, met zijn hoogte van maximaal 12 meter, een klein blijvende boom. De zijtakken zijn sterk afhangend en de breedte bedraagt circa 2,5 m. De ovale bladeren zijn opvallend rood tot roodbruin en worden 4 tot 9 cm groot. Daarmee heeft de Purple Fountain kleiner blad dan de Fagus Sylvatica Black Swan. Ook is de kleur van het blad minder donker dan bij Purpurea Pendula en de Black Swan. De boom staat graag solitair en is door zijn smalle vorm goed geschikt voor kleinere tuinen.

De Purple Fountain won in 1978 de gouden medaille op de Herfstweelde tentoonstelling in Boskoop. Inzender was de kwekerij Grootendorst & Zonen B.V. uit Boskoop, welke de beuk in 1975 voor het eerst kweekte.

Een Rode Treurbeuk bestellen of in onze kwekerij bekijken in Wintelre

Wilt u deze of andere beuken kopen? Dan helpen wij u graag verder. In onze kwekerij vindt u een groot aanbod aan diverse beuken. Bestel uw Rode Treurbeuk telefonisch of per mail of maak telefonisch een afspraak om onze kwekerij te bekijken. Zo kunt u inspiratie opdoen en kunt u met eigen ogen zien welke beuk het beste bij u past. Wanneer u bij ons een Rode Treurbeuk koopt, kunt u er van uitgaan dat wij u voorzien van het juiste advies om uw beuk te planten en hoe u deze het beste kunt onderhouden. U kunt ons bereiken door te bellen naar 06 - 81 92 73 34 of te mailen naar info@beukenkwekerij.nl.

Bekijk ook

Groene Zuilbeuken kopen | Zwarte Treurbeuken kopen | Varenbeuken kopen