Snoeien

Om een mooie en volle beukenhaag te behouden is het verstandig om deze een conische vorm te geven. Vooral voor een hoge beukenhaag is het verstandig om deze onderaan wat breder te houden dan boven. Hierdoor valt er ook voldoende zonlicht op het onderste deel en blijft het voor de beukenplant nuttig om ook onderaan haar blad te behouden. Overige planten in uw tuin die voor de beukenhaag staan moeten op voldoende afstand staan zodat er voldoende zonlicht bij de beukenhaag kan komen. Een lage/kleine beukenhaag hoeft niet in conische vorm te worden geknipt.
Wij adviseren u om uw beukenhaag minimaal 2 keer per jaar te  knippen c.q. te scheren. Meerdere keren scheren bevordert de dichtheid van uw beukenhaag. Als u de beukenhaag minimaal 2 keer per jaar knipt (half juni, half augustus) zal dit resulteren in een dichte groene of rode beukenhaag.  
De beukenhaag mag niet te dicht tot op de stam worden geknipt. Er moet voldoende "dekking" blijven zodat er geen (fel) zonlicht op de stam kan komen (voorkomen zonnebrand). Wij adviseren u om niet te gaan knippen bij heel erg warm weer.

login! 2008 - 2018 Beukenkwekerij van Ham | Slikdijk 9, 5513 NL Wintelre | tel. 040-2052600 | fax 040-2053787