Plantafstand

Een beukenhaag kan in één rij of dubbele rij worden geplant met een onderlinge afstand van 20 à 30 cm. Voor een enkele rij beukenhaag tot een hoogte van 125 cm worden meestal 5 beuken per meter geplant. Indien de beukenhaag in twee rijen wordt geplant dan zijn 8 beuken nodig welke in driehoeksverband moeten worden geplant.
Voor een hoge beukenhaag worden meestal 4 of 5 beuken geplant. Het aantal beuken in een beukenhaag is mede afhankelijk van de gewenste tijd om een mooie volle beukenhaag te verkrijgen. Bij afname van onze beuken zullen wij u voorzien van tips en informatie voor zodat het beste en mooiste resultaat voor uw beukenhaag kan worden bereikt.

De beuken zijn ook zeer geschikt als zogenaamde blokbeplanting. Hierdoor kan een heel strakke beplanting worden bereikt welke aan zijkanten als van boven "geschoren" kunnen worden. U kunt hierdoor zelf bepalen tot welke breedte en hoogte uw "beukenblok" kan/mag reiken. Met de "beukenblokbeplanting" in uw tuin in combinatie met een beukenhaag rondom uw tuin kan een heel fraai en strak effect worden bereikt. Eventueel kan er ook nog een variatie van groene en rode beuken worden gemaakt. Bijvoorbeeld een groene beukenhaag rondom met in uw tuin rode beuken blokken.


login! 2008 - 2018 Beukenkwekerij van Ham | Slikdijk 9, 5513 NL Wintelre | tel. 040-2052600 | fax 040-2053787